Benning & Gladkova

Gullivers Reizen (8+)

Theater Sonnevanck
In theater Sonnevanck swingende familievoorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie
zo 10 mrt 2024 14:30
zo 10 mrt 2024
14:30
  • zo 10 mrt 2024
    14:30
    Incl. garderobe
    Externe locatie, Zie beschrijving
    LOCA

Bewerking van het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726, op humorvolle wijze tot leven. Het wordt op zondag 10 maart in theater Sonnevanck een swingende familievoorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie over de vraag: wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs of kan het allemaal ook anders?

Het verhaal: Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud werd ze uitgeroepen tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde was ze wereldkampioen zeilen voor kleuters. Inmiddels is ze niet alleen klassenoudste en hoofdredacteur van de schoolkrant, ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes talen.

Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

Totdat Gul besluit als jongste mens ooit de wereld over te zeilen. Gesponsord en wel. Met grote verwachtingen. Internationaal ook. Want als je alles al kan en weet, moet je ook steeds harder bewijzen dat dat waar is. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen en ontmoetingen met oorlogszuchtige en ijdele mini-mensjes, vretende en hebberige reuzen zo hoog als flatgebouwen, zingende paarden en opdringerige monsters.

Bij thuiskomst lijkt alles wat gewoon was, vreemder dan ooit. Of is het Gul zelf die veranderd is?

Gullivers reizen is geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder.

'Wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs of kan het allemaal ook anders?'

Credits

-Bewerking, liedteksten en regie: Marije Gubbels
-Spel en zang: Iris Bakker, Nick Renzo Garcia en Padraig Turley
-Compositie en piano: Carlos Ema
-Zang en (alt-)viool: Anne Bakker
-Compositie en ud: Kamal Hors
-Compositie en ud: Nizar Rohana
-Compositie: Leah Uijterlinde