De Vloer Op

Britte Lagcher, Saskia Temmink, Sanne den Hartogh en Fabian Jansen
Volop genieten van theaterversie populair Human-televisieprogramma
vr 10 mei 2024 20:30
vr 10 mei 2024
20:30
  • vr 10 mei 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Geestige, ontroerende, herkenbare of confronterende improvisaties

Elke voorstelling is uniek bij De Vloer Op, de theaterversie van het twee decennia lang zeer populaire Human-televisieprogramma. Dat het format ook in het theater werkt, blijkt al weer een aantal jaar met boeiende voorstellingen. Op vrijdag 10 mei staan de acteurs van regisseur Peter de Baan in De Kleine Willem.

Net als op televisie worden in deze theaterversie actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s in een improvisatieopdracht gegoten door De Baan. De acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. De improvisaties zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend.

Voor het eerst mag ook het publiek meedenken met de thema’s voor de improvisaties. Welke zaken spelen straks misschien een rol op het podium? Ook gaat De Baan in op het vak van acteur, waarbij het publiek de kans krijgt vragen te stellen. Wat is acteren? Wat maakt iemand tot een goed acteur? Wat is het verschil tussen acteren en improviseren?

In De Vloer Op spelen Britte Lagcher, Saskia Temmink, Sanne den Hartogh en Fabian Jansen.

Onderdeel van

'De Vloer Op heeft mij het meeste geleerd over acteren sinds de toneelschool'

Saskia Temmink, een van de deelnemers van het eerste uur

Programma

 

Britte Lagcher is een actrice die in veel films en series heeft gespeeld, zoals Ramses en Meisje van Plezier. Ze studeerde af aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2012 en heeft sindsdien veel succes gehad. Ze deed zelfs mee aan Expeditie Robinson en behaalde de finale!

Saskia Temmink studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en behaalde haar diploma in 1990. Sindsdien heeft ze in veel films, toneelstukken en televisieseries gespeeld. Ze was onder andere lid van theatergroepen zoals Hollandia, Carrousel en Toneelgroep Amsterdam. In 1998 won ze een Gouden Kalf voor haar rol in de dramaserie Oud Geld. Later speelde ze ook in series zoals Bloedverwanten. Naast acteren is ze ook stemactrice en heeft ze lesgegeven aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie sinds 2005. 

Sanne den Hartogh, geboren op 16 juli 1981 in Harderwijk, is een Nederlandse acteur bekend van films en tv-programma's zoals De Vloer Op. Hij debuteerde in Baantjer-seizoen 9 (2003) en is nu vast ensemblelid bij NITE. Hij speelde in 'De Storm' en werd genomineerd voor de Louis D'Or voor zijn rol in The Underground van NITE tijdens seizoen 2021/2022.
 
Fabian Jansen is een veelzijdige artiest en maatschappelijk betrokken filmmaker. Hij studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht in 2005 en heeft een indrukwekkende carrière in theater, film en impactvolle producties. Fabian heeft grote rollen gespeeld bij gerenommeerde gezelschappen en heeft meerdere prijswinnende films en series op zijn naam staan. Als schrijver en regisseur heeft hij voorstellingen gemaakt voor verschillende theatergezelschappen. In 2017 richtte hij Fabuch Social Cinema op, een productiehuis dat zich inzet voor inclusieve en maatschappelijk geëngageerde projecten. Fabian is ook actief als docent en adviseur op het gebied van impact produceren voor film en theater.