Bart Grietens

‘Nhung Dam laat je met een brok in je keel achter’

vr 29 dec. 2023

ENSCHEDE - Nhung geeft zich bloot is op woensdag 27 maart in De Kleine Willem een voorstelling over de cruciale kruispunten in ons leven. De Theaterkrant heeft genoten: ‘Dam vertelt meeslepend, ze acteert soepel, ze zingt met lef en overgave'.

De Theaterkrant: ‘'Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je met elkaar kunt praten. Dat je bij de dokter kunt uitleggen waar je pijn zit, kenbaar kunt maken wie je bent en wat je voelt. Dat we elkaar verstaan. Maar dat dat zo vanzelfsprekend helemaal niet is, maakt Nhung Dam op alle mogelijke manieren duidelijk. Door vechtscènes uit een film na te spelen, door te vertellen waar ze vandaan komt, door in het Vietnamees en het Nederlands te zingen over het land van haar ouders, de pijn van haar moeder en haar eigen pijn'.

Volgens de recensent is Dam een vrouw met uiteindelijk genoeg zelfvertrouwen om niet alleen haar eigen stem te laten horen maar ook, met begrip en compassie, die van haar ouders. ‘Een stem die ons ten slotte een jubelende vertaling van I Got Life uit Hair toezingt: ‘Ik heb mezelf!’ Nhung Dam heeft een bijzondere voorstelling gemaakt die je met een brok in je keel achterlaat'.

KIik HIER voor kaarten.