Hans Gerritsen

WEEKENDTIP: Swan Lake: klassieker uit de balletliteratuur met humor

za 2 mrt 2024

ENSCHEDE - Introdans presenteert een bekende, alom geliefde klassieker in een nieuwe, eigentijdse interpretatie. Met zijn Swan Lake creëert de Belgische choreograaf Stijn Celis een frisse, humoristische en innovatieve bewerking van het ‘ballet der balletten’, het 125 jaar na de oerpremière nog altijd wereldwijd uitgevoerde Zwanenmeer. Op zondag 3 maart is Swan Lake te zien in het Wilminktheater.

Celis’ Swan Lake is een groots gemonteerde, levendige voorstelling, waarin het complete Introdans-danserstableau van twintig dansers schittert tegen de achtergrond van een imponerend decor, op de beroemde, majestueuze en ontroerende muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Theaterkompass.de vindt Swan Lake prachtig: 'Stijn Celis’ Zwanenmeer bewijst dat een van de grootste en bekendste klassiekers uit de balletliteratuur ook met humor verteld kan worden. Op een visueel verbluffende manier geënsceneerd, met gevederde dansers die uit de toneelhemel naar beneden zweven, en met een groot verlangen naar expressieve escalatie'.

Swan Lake is geschikt voor iedereen van 6 tot 106 jaar.

Klik HIER voor kaarten!