Theaterspektakel Fanfare

Kunst en Vriendschap 65 jaar later - locatietheater in Giethoorn
Geniet van een complete avond uit inclusief driegangendiner in de sfeer van de film
wo 21 jun 2023 - za 15 jul 2023
wo 21 jun 2023
-
za 15 jul 2023

Bert Haanstra’s beroemde film Fanfare herleeft in Giethoorn met Theaterspektakel Fanfare

Op een unieke buitenlocatie in Giethoorn is komende zomer Theaterspektakel Fanfare te zien. De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra. Het wordt een complete avond uit inclusief een driegangendiner. Fanfare wordt opgevoerd van 21 juni tot en met 15 juli.

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat de film Fanfare uitkwam. Met 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film nog altijd een van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms allertijden. Wie ziet Albert Mol nog voor zich als dirigent?

Theaterspektakel Fanfare vertelt het verhaal over de fanfare Kunst & Vriendschap, 65 jaar later. De kleinzoon van de dirigent van de fanfare wil het muziekgezelschap van zijn opa nieuw leven in blazen. Maar net als 65 jaar geleden lijkt er tweespalt te ontstaan die beteugeld moet worden. Herhaalt de geschiedenis zich?

Unieke buitenlocatie
Op een unieke buitenlocatie in Giethoorn wordt een theater opgebouwd waarbij de pittoreske omgeving met grachten, slootjes, bruggen en riet gedekte daken letterlijk het decor vormen. Het muzikale theaterspektakel vertelt een nieuw verhaal maar met herkenbare elementen uit de film.

De cast en het ensemble bestaan uit een team van professionals en amateurs uit de regio. Een speciaal voor het stuk samengestelde fanfare met de beste amateurmuzikanten uit de regio, speelt de muziek uit de film live tijdens de voorstelling. Daarnaast zijn er nieuw gecomponeerde muziekstukken met nieuwe liedteksten te horen.

Samenwerking
Theaterspektakel Fanfare is een productie van Stichting M.O.L. (Meenthe op locatie) in opdracht van Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Zwolse theaters.

Muzikale theaterspektakel vertelt nieuw verhaal maar met herkenbare elementen uit de film

Credits

-Script: Louis van Beek 
-Regie: Anne de Blok

Complete avond uit
Bezoekers krijgen voor de voorstelling een driegangendiner geserveerd in een van de deelnemende restaurants in Giethoorn. Het diner is bij de prijs inbegrepen. De restaurants verzorgen een diner dat past bij het thema van Fanfare. In de week voorafgaand aan de voorstelling worden de bezoekers per e-mail geïnformeerd in welk restaurant kan worden gedineerd.

Met vrienden of relaties Theaterspektakel Fanfare bezoeken en ook samen dineren? Dan kan dit door alle tickets in één keer te reserveren. Zo is er de garantie dat iedereen in hetzelfde restaurant wordt ingedeeld.

Tijdens de voorstelling is er vrije keuze van zitplaats. Later toch nog tickets bijboeken? Dat kan door tickets te boeken op hetzelfde e-mailadres/account waarop eerder geboekt is.