Marja van Putten

Diep in Zee (2 t/m 5 jaar)

Dagmar Chittka & Rauher Engel
Piepjong theaterpubliek zet alle zintuigen open om op ontdekkingsreis te gaan onder het wateroppervlak
zo 8 okt 2023 14:30
zo 8 okt 2023
14:30
  • zo 8 okt 2023
    14:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Diep in Zee: ‘Onderwaterwereld komt in een bijzondere beeldtaal tot leven’

In de nieuwe voorstelling Diep in Zee neemt Dagmar Chittka op zondag 8 oktober in De Kleine Willem iedereen vanaf 2 jaar mee in een beeldende en zintuigelijke voorstelling met dans, vormgeving, muziek en live projectie. Op het podium komt de onderwaterwereld in een bijzondere beeldtaal tot leven.

De kinderen beleven de voorstelling echt mee; ze voelen mee en doen ook mee. Diep in Zee prikkelt hen om al hun zintuigen open te stellen om op ontdekkingsreis te gaan onder het wateroppervlak.

‘’Kijk, voel en luister mee’’, zo horen we Dagmar zeggen. ‘’Ik laat me zakken in het zachte koele water en duik onder in de golven tot ik in een magische onderwaterwereld van de zee beland. Hier is het zo stil en alles vertraagt…Vissen, planten en bizarre onderwaterwezens verschijnen voor mijn ogen, op afstand zie ik fluorescerend licht. Wat ligt er nog allemaal verborgen in de diepte van de oceaan?”

De Theaterkrant is onder de indruk van Diep In Zee: ‘’In een half uur kan er veel gebeuren, zeker als je 3 bent. Elke minuut levert wel weer een ontdekking.’’

‘Elke minuut levert wel weer een ontdekking’

Theaterkrant

Credits

-Choreografie, dans en spel: Dagmar Chittka

Wie is Dagmar Chittka?
Dagmar Chittka is de drijvende kracht achter Stichting Rauher Engel. Inmiddels maakt zij ruim 10 jaar danstheatervoorstellingen voor de allerkleinsten, waarin bijna niet wordt gesproken. Het werk van Rauher Engel is een grillige mix van beweging, dans, spel en humor. De fysieke intensiteit, lyrische beelden en absurde elementen geven Dagmars voorstellingen een geheel eigen karakter; verfrissend en eigenzinnig, en altijd nieuwsgierig naar de wereld om haar heen.