Salvador Sobral - theatertour

Salvador Sobral
Portugese zanger wil voor iedereen van de wereld een mooiere plek maken
za 4 nov 2023 20:30
za 4 nov 2023
20:30

Fraaie niet alledaagse mengeling van jazz, kamerpop, soul en fado

Salvador Sobral heeft het hart op de goede plaats. Na het winnen van de halve finale van het Eurovisie Songfestival toonde hij een shirt met de tekst S.O.S. Refugees en dat is op te vatten als een behoorlijk politiek statement. Het tekent de Portugese zanger die op allerlei manieren van de wereld een mooiere plek wil maken voor iedereen. Dat doet hij op zaterdag 4 november in De Kleine Willem ook door middel van een taal die universeel is en hij bij uitstek vloeiend spreekt: muziek.

Salvador wint met zowel een meerderheid van de publieksstemmen als van de van de jury in 2017 het Songfestival met Amor Pelois Dois dat zeker geen standaard Songfestivalinzending is, net zomin als dat Salvador een standaard popartiest is.

Zijn mengeling van jazz, kamerpop, soul en fado is zeker niet alledaags en misschien juist daarom wel zo fraai. Stemmige composities die altijd muzikaal tot in de puntjes verzorgd zijn en waarop zijn stem, met uitzonderlijk mooi timbre, in het middelpunt staat. Niet voor niets is Timbre de titel van zijn later dit jaar te verschijnen album.

Vanwege ernstige hartproblemen is live optreden voor Salvodor een lange tijd niet vanzelfsprekend geweest maar inmiddels is hij in het bezit van een goedwerkend donorhart. Hij laat in De Kleine Willem dat hart door middel van zijn muziek en stem spreken. Aandachtig en muisstil naar luisteren en vooral van genieten is het advies.

Dit seated concert is een samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Metropool.

'Zoveel kwaliteiten als zanger, muzikant en schrijver zijn zelden terug te vinden'

Dansendeberen.be

Geen fastfoodmuziek voor Salvador Sobral
''Ik hou niet van fastfoodmuziek zonder doel. Mijn liedjes moeten een betekenis hebben, ik zing met mijn hart'', zegt Salvador tegen het Het Laatste Nieuws. ''We leven in een wereld vol vervangbare muziek. Muziek is geen vuurwerk, zonder gevoel. Dit kan een overwinning zijn voor de muziek, voor mensen die muziek maken en nog iets te vertellen hebben. Laat ons proberen iets te veranderen en de muziek terug te brengen. Dat is het belangrijkste."