Zomerorgelconcert

Jorrit Woudt, orgel en Noortje van Middelkoop, panfluit
BEZOEK ook deze zomer DE GRATIS TOEGANKELIJKE ZOMERORGELCONCERTEN
za 15 jul 2023 16:00
za 15 jul 2023
16:00
  • za 15 jul 2023
    16:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Kom zes zaterdagen genieten van de mooiste orgelmuziek

Organist Jorrit Woudt en panfluitist Noortje van Middelkoop openen dit jaar de serie zomerorgelconcerten in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. Zaterdag 15 juli begint de muziek, ook dit jaar weer gratis toegankelijk.

Wie is Noortje van Middelkoop?
Noortje van Middelkoop studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Zij behaalde haar eindexamen Docerend Musicus cum laude en studeerde enkele jaren later af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.

Noortje geeft als panfluitist concerten samen met koren en andere instrumentalisten. Zij speelt ook in verschillende duobezettingen: met organisten of pianisten. Noortje van Middelkoop maakte solocd’s en werkte mee aan radio-, televisie-, dvd- en cd-opnamen. Ook schrijft ze panfluitmuziek en liederen, en maakte ze concertreizen door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.

Wie is Jorrit Woudt?
Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. Op dertienjarige leeftijd begeleidde hij zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden, voornamelijk in de vier gereformeerde kerken van Enschede.

Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma Orgel. Hij is een veelgevraagd koor- (en samenzang)begeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Canada en in de Verenigde Staten en was hij als organist en pianist te zien bij het tv-programma Nederland Zingt.

De reeks zomerorgelconcerten wordt georganiseerd door de Stichting Orgelconcerten Enschede.

Klik HIER voor een interview met Gijs van Schoonhoven, vaste bespeler van het Van Dam-orgel in de Grote Kerk, over de zomerorgelconcerten

 

'Het is de Rolls Royce onder de orgels. Je kunt er alles mee'

Gijs van Schoonhoven, vaste bespeler van het Van Dam-orgel uit 1892 in de Grote Kerk op de Oude Markt