Robin Hood (6+)

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck
Betoverend muzikaal theaterspektakel voor de hele familie. Brutaal, eigenzinnig en vol humor!
vr 9 feb 2024 19:30
vr 9 feb 2024
19:30
  • vr 9 feb 2024
    19:30
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen

Meer dan zes eeuwen na de eerste verhalen over Robin Hood, komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse (Luizenmoeder) Warringa. Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel en Theater Sonnevanck maken samen een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken het verhaal over deze volksheld naar het nu. Vrijdag 9 februari in het Wilminktheater. Met, als extra attractie, een instrumententuin.

Een compleet orkest van 45 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… de musici zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs in de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren tekort komt!

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft.

Als de avond valt trekken ze zich terug, de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

Instrumententuin
Heb je altijd al eens op een viool willen spelen? Of een klarinet, trompet of misschien zelfs wel al die instrumenten, of nog andere? Probeer tijdens de Instrumententuin bij Robin Hood allerlei instrumenten uit in de foyer van het Wilminktheater. Daar staan om 18.30 uur muziekdocenten klaar om je te helpen. Deelname aan de Instrumententuin is gratis voor iedereen die naar de voorstelling Robin Hood komt.

Robin Hood is een productie voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Klik HIER voor een interview met Daniël van Klaveren, artistiek directeur van Theater Sonnevanck. "De acteurs en de musici zijn in deze voorstelling totaal verweven met elkaar"

'Of Robin Hood echt heeft bestaan, is onduidelijk. De naam is niet in officiële documenten terug te vinden'

Wikipedia

Credits

-Productie: Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel en Theater Sonnevanck
-Regie: Daniël van Klaveren
-Tekst: Ilse Warringa
-Muzikaal concept: Joris Nassenstein
-Cast: Jamill Jones, Ayrton Kirchner, Korneel Evers, Whitney Sawyer en anderen