Mo Alzoabi

SPOKEN Awards Finalistentour

Stichting SPOKEN
Vijf ★★★★★ sterrenbelevenis: ‘Vijf woordkunstenaars samen in wervelend optreden’
do 29 feb 2024 20:30
do 29 feb 2024
20:30
  • do 29 feb 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Spannende mix tussen hiphop en poetry

Het brede genre spoken word is een spannende mix tussen hiphop en poetry en kent vele hoeken en disciplines. Maak kennis met dit veelzijdige genre en geniet op donderdag 29 februari in De Kleine Willem van vijf spoken word-performers van het hoogste niveau in de SPOKEN Awards On Tour.

Spoken word-artiesten geven door het spelen met woorden een pure en directe inkijk in hun ziel en brein. Spoken word brengt kennis over, amuseert, inspireert én verbindt.

Het initiatief van deze avond komt van de Stichting SPOKEN die om het jaar op zoek gaat naar de meest inspirerende woordkunstenaars van het moment. Na de vierde editie van de SPOKEN Awards in september 2023 gaan de winnaars samen op tournee met deze theatervoorstelling.

De regie is in handen van de Rotterdamse theatermaker Tjon Rockon (bekend van onder meer het artistieke genootschap Grande Loge).

Welke artiesten deelnemen aan SPOKEN Awards on Tour is nog even een geheim.

Pers enthousiast
De pers is zeer enthousiast over eerdere SPOKEN Awards on Tour: ‘’Een fascinerende en bruisende muzikale avond’’, omschrijft NRC het. ‘’Het is een fascinerende en bruisende muzikale avond. Het programma biedt meer dan de som der delen.’’

‘Vijf woordkunstenaars samen in wervelend optreden’

NRC ★★★★★

Eerste editie goed ontvangen
De eerste editie van de SPOKEN Awards on Tour werd zeer goed ontvangen door pers en publiek. De theatervoorstelling nam de bezoekers mee terug naar de roots van het genre. Te midden van een hiphop ‘cypher’ (Engels voor ‘kring’, waarin de performers vroeger op de straten van New York elkaar hun stukken lieten horen) traden de artiesten op voor het publiek én elkaar, en ondertussen vertellen ze over de boeiende geschiedenis van het genre.