Lunchconcert

Artez Zwolle
Geniet tijdens de lunch van de lekkerste broodjes en de beste muziek door studenten ArtEZ
do 7 dec 2023 12:30
do 7 dec 2023
12:30
  • do 7 dec 2023
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Talenten van nu beginnen aan de toekomst

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 7 december van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treden Duo Delta Scuti en Tristán Savoye van ArtEZ Zwolle op.

In de loop der jaren heeft het Duo Delta Scuti vele succesvolle concertprogramma's gecreëerd en uitgevoerd op gerenommeerde podia in Nederland en buitenland, zoals het Muziekgebouw Eindhoven, de Harmonie in Leeuwarden, het Odeon in Zwolle en Museu Dos Coches in Lissabon. Tegenwoordig voeren ze onder meer een programma uit met muziek van over de hele wereld: Muziek zonder grenzen. Ze brengen mensen samen en laten zien dat verschillende culturen dezelfde emoties delen. Ze combineren het Westerse klassieke repertoire met muziek uit Zuid-Amerika, Afrika en andere delen van de wereld.

Tristán Savoye Matamoros us geboren in Madrid in 2003 met een Spaanse moeder en een Franse vader. Hij begon zijn muzikale opleiding op 3-jarige leeftijd. Met een vroege roeping voor de viool was het Sergio Castro die hem veel in zijn ontwikkeling met dit instrument heeft geholpen. Sinds 2020 is hij volwaardig lid van het JORCAM (jeugdorkest van Madrid). Sinds september 2021 vervolgt hij zijn muziekstudie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, onder leiding van Sarah Kapustin. Via deze instelling werd hij mede-oprichter van het Subito Trio (2021) en het Brillante Quartet (2022). In juni 2023 werden beide groepen geselecteerd om op te treden in het concert The Best Off van ArtEZ, waarbij het Subito Trio de juryprijs en de publieksprijs ontving.

Op het programma staan werken van Rachmaninoff, Beethoven, Piazzolla en Glinka.

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch