Robin van Straaten

Nirvana's MTV Unplugged in New York

Legendary Albums Live
Onderga de rauwe emotie van één van de meest indrukwekkende unplugged-optredens ooit
za 30 mrt 2024 20:00
za 30 mrt 2024
20:00
  • za 30 mrt 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm. Vijf maanden later was hij dood

Legendary Albums Live presenteert: Nirvana’s MTV Unplugged in New York. De plaat die op 18 november 1993 werd opgenomen, bezorgt ook drie decennia later nog elke dag mensen kippenvel. Zaterdag 30 maart speelt de LA-Liveband het hele album en meer in het Muziekcentrum in Enschede.

In 1993 was de legendarische grungeband Nirvana op het hoogtepunt van zijn roem en volgde een uitnodiging voor de serie Unplugged van MTV. In Sony Music Studios speelde de band een set die de muziekgeschiedenis in zou gaan.

Behalve eigen werk speelden ze ook covers, waaronder David Bowie’s The Man Who Sold the World, dat naadloos paste bij de toon van de rest van de show – uitgekleed, rauw en emotioneel geladen. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was.

Helaas zou het optreden in Unplugged  één Nirvana’s laatste zijn. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis in Seattle, wat het tragische einde betekende van één van de meest invloedrijke bands van de jaren negentig.

Legendary Albums Live presenteert de LA-Liveband, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS) en onder regie van Aike Dirkzwager, in een indringende remake van een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana waar ook de hits van Nevermind en In Utero als Smells Like Teen Spirit een plek verdienen.

Klik HIER voor een interview met zanger/gitarist Jan de Witte over zijn interpretatie van Kurt Cobain. "Ik vind het erg moeilijk om te zien hoe ongelukkig hij leek te zijn en hoeveel pijn hij had"

'Het album werd uitgebracht op 1 november 1994, ongeveer zeven maanden na de zelfmoord van zanger Kurt Cobain'

Wikipedia