De Vloer Op

Acteurs in wisselende samenstelling
Theaterversie van populair Human-televisieprogramma te beleven in Wilminktheater
vr 10 mei 2024 20:30
vr 10 mei 2024
20:30
  • vr 10 mei 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Geestige, ontroerende, herkenbare of confronterende improvisaties

Elke voorstelling is uniek bij De Vloer Op, de theaterversie van het twee decennia lang zeer populaire Human-televisieprogramma. Dat het format ook in het theater werkt blijkt al weer een aantal jaren met boeiende voorstellingen door het hele land. Vrijdag 10 mei staan de acteurs van regisseur Peter de Baan in De Kleine Willem.

Net als op tv worden in deze theaterversie actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s in een improvisatieopdracht gegoten door Peter de Baan. De acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. De improvisaties zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend.

Voor het eerst mag nu ook het publiek meedenken met de thema’s voor de improvisaties. Welke zaken zullen straks misschien een rol spelen op het podium? Ook gaat De Baan in op het vak van acteur, waarbij het publiek de kans krijgt vragen te stellen. Wat is acteren? Wat maakt iemand tot een goed acteur? En wat is het verschil tussen acteren en improviseren?

In De Vloer Op 2024 spelen, in wisselende samenstellingen, onder anderen Hanne Arendzen, Fabian Jansen, Sophie van Winden, Thomas Cammaert, Saskia Temmink, Vincent Croiset, Eva van der Gucht, Britte Lagcher, Margôt Ros, Bodil de la Parra, Justus van Dillen, Sanne den Hartogh, Sander Plukaard, Oda Spelbos, Alex Hendrickx en Marie Louise Stheins.

 

"De Vloer Op heeft mij het meeste geleerd over acteren sinds de toneelschool. Je hebt niks in handen, je staat met je billen bloot en hebt amper tijd om je kop in te schakelen"

Saskia Temmink, een van de deelnemers van het eerste uur op tv