Lunchconcert

Jeugdorkest Nederland
Volop genieten van talentvolle muzikale jongeren
do 2 mei 2024 12:30
do 2 mei 2024
12:30

Jeugdorkest Nederland hét landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert vindt plaats op donderdagmiddag 2 mei van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treedt Trio de l’Isle van het Jeugdorkest Nederland op.

Trio de l’Isle bestaat uit Amane Shiozaki (viool), Isabel Makoba (cello) en Haruka Shiozaki (piano). Deze drie toptalenten maken onderdeel uit het Jeugdorkest Nederland. 

In het Jeugdorkest Nederland (JON) spelen ruim 75 getalenteerde jongeren (14 tot 21 jaar) afkomstig uit het hele land. De orkestleden zijn allen enthousiast met muziek bezig en combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Diverse leden van het JON volgen een (voor)opleiding aan een conservatorium.

Concerten van het JON kenmerken zich door fris en uitstekend orkestspel onder de stimulerende leiding van vaste dirigent Jurjen Hempel.

Op het programma staan zowel werken van de grote meesters uit de klassieke muziek als hedendaagse werken.

Het Jeugdorkest Nederland is opgericht in 1959 en nog altijd hét landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent. Speciaal voor de lunchconcerten in het Wilminktheater vormen de leden ensembles en treden op met een geheel eigen programma. Vaak blijken deze ensembles zo’n succes dat ze blijven bestaan en zelfs een belangrijk onderdeel gaan vormen van de carrière van de musici.

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch