Totentanz

Hollands Collectief en workshopkoor
Cordier en het Wilminktheater slaan de handen ineen om koormuziek in Twente te vieren.
za 8 jun 2024 13:30
za 8 jun 2024
13:30
  • za 8 jun 2024
    13:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Op zaterdag is er de kans voor koorzangers om een workshop te volgen, onder leiding van de leden van het gerenommeerde Hollands Collectief.

Vocaal Ensemble Cordier en Wilminktheater presenteren voor het tweede opeenvolgende jaar: het korenfestival!

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni slaan Cordier en het Wilminktheater de handen ineen om koormuziek in Twente te vieren. Op zaterdag is er de kans voor koorzangers om een workshop te volgen, onder leiding van de leden van het gerenommeerde Hollands Collectief, met als feestelijke afsluiting een gezamenlijk concert van de workshop deelnemers en Hollands Collectief zelf! Aansluitend zijn er verschillende (vrij toegankelijke) mini-concerten van lokale amateurkoren en ensembles. Op zondagochtend wordt het festival uitbundig afgesloten met twee grote werken voor dubbelkoor: de Mis van Frank Martin en het Requiem van Howells, uitgevoerd door Cordier in samenwerking met La Colombe o.l.v. dirigenten Iassen Raykov en Jurriaan Poesse. 

Middagprogramma

Het workshopkoor en Hollands Collectief openen de concertmiddag. Aansluitend op de twee stukken van het workshopkoor zal Hollands Collectief nog twee stukken uit dezelfde suite van Margaretha Christina de Jong ten gehore brengen: “When thou commandest me to sing” en “Let all the strains of joy mingle in my last song”. Daarna zullen zij ook het imposante Totentanz van Hugo Distler presenteren, gecomponeerd in 1934, waarin muziek en gesproken tekst elkaar aangrijpend afwisselen. Hierna dragen zij het podium over aan lokale koren en ensembles voor een serie van mini-concertjes. 

Over Hollands Collectief

Hollands Collectief is een vocaal ensemble, bestaande uit koorzangers pur sang met brede ervaring in diverse professionele koren. Zo treden de vaste kernzangers van Hollands Collectief, sopraan en artistiek leider Elisabeth Blom, alt Hebe de Champeaux, tenor Dolf Drabbels en bas Kees Jan de Koning regelmatig op met onder meer het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroep Koor, Cappella Amsterdam en Amsterdam Baroque Choir. Hollands Collectief streeft naar een pure, transparante klank. Oude en nieuwe muziek worden naast elkaar geprogrammeerd en Nederlandse componisten krijgen daarbij regelmatig een ereplaats.