Eline van den Vonder

Cast van Hendrik Groen-opvolger Rust & Vreugd aan de slag

do 15 feb 2024

ENSCHEDE - Is er rust en vreugde op volkstuincomplex Rust & Vreugd? Dat gaat het publiek zondagmiddag 26 mei zien in het Wilminktheater in Enschede, als de nieuwe voorstelling naar een boek van de schrijver van de Hendrik Groen-serie op de planken staat. Deze week begon de cast met de repetities. Dat werd natuurlijk gevierd met taart, die hoofdrolspeler Doris Baaten mocht aansnijden.

De voorstelling, onder regie van Bruun Kuijt, gaat over het wel en wee van de bewoners van een volkstuincomplex. Behalve Baaten spelen ook Linda Wagenmakers, Wil van de Meer, Sanne Franssen, Scott Reniers en Mats Hoogland mee. Heel bijzonder wordt het decor van Joris van Velhoven. In elke scène wordt het toneelbeeld aangepast, zodat de theaterbezoeker kan verdwalen in de volkstuin.   

De schrijver van de succesvolle boeken van Hendrik Groen verruilt in dit verhaal het verzorgingshuis
voor een volkstuin: Rust & Vreugd. De 68-jarige weduwe Emma Quaadvliegh krijgt hier een tuintje. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige, bonte groep medebewoners schiet direct te hulp.

Helaas geven niet alle bewoners haar een warm welkom. En de tuincontroles en onderlinge strijd verstoren de vreugde in dit groene paradijs. Daarom besluit Emma samen met haar nieuwe vrienden vol bravoure in actie te komen!

‘Nederland in het klein: tuinkabouters, intolerantie en fuchsia’s', schreef NRC over het ontroerende, maar ook komische boek.

Klik HIER voor kaarten!