Jan Versweyveld

Jesus Christ Superstar gaat als de brandweer: award voor 150.000 kaartjes

do 22 feb 2024

ENSCHEDE - De kaarten voor Jesus Christ Superstar vliegen de deur uit. De alom geprezen rockmusical, van 1 tot en met 5 mei liefst zes keer te zien in het Wilminktheater in Enschede, heeft deze week een VVTP Diamanten Ticket Award gekregen voor de verkoop van meer dan 150.000 kaarten. Een verraste producent Albert Verlinde kreeg de award uitgereikt tijdens een uitzending van Vandaag Inside.

"Dit hebben ze goed voor me geheimgehouden", zegt Albert. "Begin deze maand kregen we al te horen dat er 125.000 tickets waren verkocht. Dat we zo snel op de 150.000 zouden zitten, is ook voor mij een grote verrassing. Dit maakt me heel blij en trots op het fantastische team."

Jesus Christ Superstar, onder regie van Ivo van Hove, vertelt het verhaal over de laatste week uit het leven van Jezus Christus. De hoofdrol wordt gespeeld door de bejubelde Jeangu Macrooy. Ook Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilatus) en Alex Klaasen (koning Herodes) spelen mee. 

De pers is unaniem enthousiast over de musical. Het AD, Trouw, de Volkskrant en het Parool, allemaal geven ze de volle vijf  ⭐⭐⭐⭐⭐  sterren. De Volkskrant: 'De Jesus Christ Superstar van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten'. Het Parool: 'Van Hove wist dat hij in de rijzige, statige Macrooy de hoofdrolspeler had te pakken voor de musical Jesus Christ Superstar. Na de première weten we: dat had Van Hove goed gezien'.

Klik HIER voor kaarten!