KING LEAR

KING'S MEN
KING’S MEN is terug met aanstekelijke en humorvolle voorstelling
wo 30 aug 2023 en do 31 aug 2023
wo 30 aug 2023
en
do 31 aug 2023

Duits-Nederlands ‘grensontkennend’ theatergezelschap KING’S MEN speelt KING LEAR met energie en spelplezier

Na het succes van de voorstellingen MACBETH en HAMLET was het niet de vraag óf het Duits-Nederlandse ensemble KING’S MEN (met onder andere theatermaker Laurens ten Den) met een nieuwe Shakespeare-voorstelling zou komen, maar met wélke? De aanstekelijke en humorvolle wijze waarop de vier mannen van KING’S MEN het publiek meeslepen in hun vertellingen vraagt om krachtige personages en een sterk verhaal. KING LEAR is zo’n verhaal.

Op zijn oude dag wil Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Als Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort.

KING LEAR is een stuk over ouder worden en het verlies van macht. Het is een groot verhaal waarin oude en nieuwe generaties elkaar bestrijden, blinden helder zien en dwazen de waarheid spreken. In de onzekere wereld van KING LEAR verwordt orde tot chaos en zijn loyaliteit en vriendschap goud waard. Of zoals de Twentse theatermaker Laurens ten Den zegt: ‘’KING LEAR is een tijdloze klassieker, gespeeld met hartveroverende energie en spelplezier.’’

KING LEAR wordt op de volgende plekken meerdere keren gespeeld:
Kloster Bentlage in Rheine (vanaf 14 juni), Landgoed De Hooge Boekel in Enschede (vanaf 21 juni), Mühlenhof-Freilichtmuseum in Münster (vanaf 28 juni), Kasteel Twickel in Delden (vanaf 5 juli), Bellinckhof in Almelo (vanaf 17 augustus), Schloss Raesfeld (vanaf 23 august), Huis Singraven in Denekamp (vanaf 30 augustus) en Kasteel Rechteren in Dalfsen (vanaf 2 september).

‘KING LEAR is een tijdloze klassieker, gespeeld met hartveroverende energie en spelplezier’

Laurens ten Den

Credits

- KING’S MEN: Jan Sturmius Becker, Christian Cadenbach, Laurens ten Den en Marcell Kaiser
- Muziek/Nar/The Fool: Lloyd Philippo
- Tekst: William Shakespeare
- Regie en bewerking: Silvia Andringa
- Vormgeving: Elze van den Akker

Wat is KING’S MEN?
KING’S MEN is een ‘grensontkennend’ theatergezelschap dat meertalige voorstellingen op bijzondere buitenlocaties in de grensstreek speelt. Landgoederen en burchten openen hun poorten en worden een ontmoetingsplek waar mensen van beide zijden van de grens één en dezelfde inspirerende beleving delen.
Op natuurlijke wijze wordt er tussen Duits en Nederlands geschakeld, met een vleugje Twents en Engels, waardoor het voor iedereen goed te begrijpen is. Zekers a’j ok nog ’n luk plat kunt verstoan. No fear Shakespeare!