Harmonie

Julia van der Vlugt, John Buijsman, Remko Vrijdag e.v.a.
Een theaterstuk over de melodie van het leven met muziek, passie en humor
vr 30 jun 2023 - za 22 jul 2023
vr 30 jun 2023
-
za 22 jul 2023

Een bitterzoete komedie over een harmonieorkest dat uiteen dreigt te vallen. Een verhaal over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Waarin jij onderdeel wordt van het verhaal.

Harmonie is een komisch en meeslepend muziektheaterstuk over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Een voorstelling met schrijnende humor wordt afgewisseld met een bitterzoete traan. Bezoekers zijn vanaf het begin onderdeel van het verhaal en worden na binnenkomst in het donker naar de zaal geleid voor het verrassingsconcert voor het afscheid van dirigent Herbert. Hoe het vanaf daar verder gaat? “Harmonie is letterlijk meemaken.”

Harmonie wordt tussen vrijdag 30 juni en zaterdag 22 juli twaalf keer opgevoerd in het Wilminktheater. 

Als dirigent Herbert na dertig jaar afscheid neemt, speelt het orkest nog steeds in de onderste regionen van de amateurs. In al die jaren is het Herbert niet gelukt het niveau omhoog te krijgen. Vanwege Parkinson moet hij stoppen met dirigeren. 

De nieuwe dirigent Kim-Myung Lee is een ambitieuze en nogal koppige jongen. Hij wil dat het orkest meedoet aan een pretentieus concours en introduceert de Japanse Jinzomethode. Hiervoor moet je eerst je partij kunnen zingen voordat je deze op je instrument kan bespelen. Dit valt niet in goede aarde bij de leden van de harmonie en zorgt dan ook voor hilarische taferelen. De ellende is compleet wanneer ze ook nog eens hun repetitieruimte kwijtraken, er relaties stuk gaan en er opeens geen geld meer is voor nieuwe instrumenten. Kortom: totale chaos. 

Tess, de dochter van Herbert, speelt klarinet en probeert het orkest ondanks alle tegenslagen na haar vaders vertrek bijeen te houden. Dat is een moeilijke opgave. Toch blijkt ook hier: hoe ingrijpend veranderingen ook kunnen zijn, een groep kan altijd tot onverwachte maar inspirerende daden worden bewogen.

Bezoekers van Harmonie zitten de hele voorstelling op het puntje van hun stoel. Zonder dat ze iets hoeven te doen, worden ze al vanaf binnenkomst compleet ondergedompeld in een verhaal over het wel en wee van een harmonieorkest. Niet alleen op het podium gebeurt er veel, ook in en rondom de zaal is er van alles gaande. Regisseur Jasper Verheugd: “Harmonie is grappig, tragisch en leuk, maar tegelijkertijd weet je niet wat je ziet.”

-Harmonie is een productie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Als vip naar Harmonie
Als vip naar Harmonie? Dat kan. Vipzaalzitjes zijn ongeplaceerd te boeken. Als vip zit u gezellig samen aan een tafeltje voor zes personen vooraan (alleen per twee, vier of zes personen te boeken). Vips krijgen een belevingstour als voorprogramma, inclusief drankje en hapje tijdens de voorstelling aan een tafeltje vooraan in de zaal. Wees er snel bij, want vipplaatsen zijn snel volgeboekt.

Hoe vipplaatsen te boeken?
-U klikt eerst op 'bestellen' bij één van de speeldata.
-Vervolgens klikt u op 'kies aantal'.
-Dan klikt u op 'best beschikbare stoelen'.
-Uiteindelijk geeft u bij 'geen rang (volloop) Vipzaalzitjes' het gewenste aantal aan.
-De rest van het bestelproces verloopt zoals gebruikelijk.

Lovende recensies
De pers heeft louter lovende recensies voor Harmonie:

⭐️⭐️⭐️⭐️
Musicalworld: 'Een tragikomische muziektheatervoorstelling met rauwe kanten' 

⭐️⭐️⭐️⭐️
I Love Theater: 'Harmonie, liefde voor muziek' 

⭐️⭐️⭐️ 1/2
Musicalweb: 'Verrassende Harmonie is bovenal beleving' 

Musicalnieuws: 'Originele Harmonie is een bezoek aan Wilminktheater zeker meer dan waard'
 

 

'Na afloop reageren bezoekers blij verrast. De uitnodiging belooft iets aparts, de chaos die wordt voorgeschoteld is meer dan verwacht'

Tubantia

Credits

-Tess: Julia van der Vlugt
-Herbert:
John Buijsman
-Ruth:
Marnel de Rooij
-Johan:
Finn Poncin
-Menno:
Remko Vrijdag
-Lesley:
Stijn Westenend
-Diede:
Juul Vrijdag
-Kim-Myung Lee:
Paul Rigter

-Regie & script: Jasper Verheugd
-Muziek: Jan Tekstra & Fons Merkies
-Orkestleider: Jos Pijnappel
-Kostuums: Ruben Monfrooy
-Decor: Joris van Veldhoven
-Geluidsontwerp: Maarten Houdijk (winnaar Musical Award voor beste geluidsontwerp voor Sweeney Todd)

Regie door Jasper Verheugd
De regie van Harmonie is handen van Jasper Verheugd. Hij is een bekende in het Twentse land. Zo heeft hij de kerstmusical SCROOGE geregisseerd in het Muziekcentrum Enschede. Ook de succesvolle buitenproducties STORK! en Het Verzet Kraakt zijn van zijn hand, net als  de musical Charlie and the Chocolate Factory.