Jesus Christ Superstar

met o.a. Jeangu Macrooy, Freek Bartels en Edwin Jonkers
Jeangu Macrooy in iconische rol van Jesus - Nu al dé theaterbelevenis van 2024
wo 1 mei 2024 - zo 5 mei 2024
wo 1 mei 2024
-
zo 5 mei 2024

Indrukwekkende rockmusical Jesus Christ Superstar nu al dé theaterbelevenis van 2024. Ongeëvenaard, puur en rauw.

-Language No Problem - Jesus Christ Superstar is entirely in English.

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Het is een verhaal voor en ván onze tijd, dat bezoekers gegarandeerd aan het denken zetten. Deze rockmusical staat van 1 tot en met 5 mei in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder anderen Jeangu Macrooy (Jesus), Freek Bartels (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland.

De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Het verhaal
Het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt, komt naar de Nederlandse theaters. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen en hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit.

Het is een voorstelling over aanbidding en verraad, verheerlijking en laster en macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan twintig nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024!

Super Seats: word onderdeel van de happening 
Jesus Christ Superstar voelt als een ware happening. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke en intense setting. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar bezoekers zelfs letterlijk onderdeel kunt worden van het verhaal.

Kies voor een van de 171 Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Kom binnen tussen de coulissen, sta oog in oog met een levend kunstwerk en word meegezogen in de beleving. Of kies voor één van de andere plaatsen in de zaal en laat je uitdagen door een voorstelling die je niet snel zult vergeten.

'Podium is een snelkookpan, klaar om te exploderen'
Regisseur Ivo van Hove zegt over Jesus Christ Superstar: ''Ik wil het publiek iets laten zien wat ze nog nooit eerder hebben gezien. Dat we iets anders met deze Jesus Christ Superstar doen. Het podium is een snelkookpan, klaar om te exploderen. ik wil dat het publiek zich daar deel van voelt, om hun rol te spelen.'' Dit verhaal gaat volgens Ten Hove over menselijkheid, vriendschap en de twijfel die we allemaal hebben.

Klik HIER voor een interview met Jeangu Macrooy en Magtel de Laat, over hun verrassende rollen in wat nu al de musicalsensatie van 2024 lijkt te gaan worden.

 

'Het is een Jesus Christ Superstar voor de 21ste eeuw, met de thema’s van vandaag, voor de mensen van vandaag'

Regisseur Ivo van Hove

Credits

-Cast: Jeangu Macrooy, Freek Bartels, Magtel de Laat, Edwin Jonker en Alex Klaasen
-Songteksten: Tim Rice
-Muziek: Andrew Lloyd Webber
-Regie: Ivo van Hove 
-Choreografie: Jan Martens
-Producent: Albert Verlinde Producties, Senf Theater en Jaco Kaasschieter

FAQ

Wat zijn Super Seats tickets? 
Op de website kunt u tijdens het bestelproces de keuze maken voor Super Seats. Deze Super Seats zijn speciale podiumplaatsen en maken bezoeker onderdeel van de musical. U krijgt geen rij- en stoelnummer maar wordt voorafgaand aan de voorstelling via een speciale route gebracht naar uw stoel waarbij u plaats zal nemen in het decor op het podium.  

Hoe kan ik Super Seats reserveren?
Kies bij het boeken van de Super Seats voor 'best beschikbare plaatsen'. Bij zelf plaatsen kiezen via de plattegrond is het niet mogelijk om deze bijzondere kaarten te selecteren.

Zijn de Super Seats toegankelijk voor mindervaliden? 
De Super Seats zijn niet helaas toegankelijk voor mindervaliden.

In welke taal is de voorstelling? 
Jesus Christ Superstar is geheel in het Engels.

Is er boventiteling aanwezig?
Jesus Christ Superstar heeft géén boventiteling. 

Hoe lang duurt de voorstelling?
De duur van Jesus Christ Superstar is 100 minuten zonder pauze.

Voor welke leeftijd is de voorstelling geschikt?
De adviesleeftijd die gehanteerd wordt voor Jesus Christ Superstar is 16 jaar en ouder. Tijdens de voorstelling worden er scenes gespeeld die als schokkend kunnen worden ervaren.

Zijn er mogelijke triggers? 
Jesus Christ Superstar bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/ mishandeling, flitsende lichteffecten en confronterende inhoud.

Voor nog meer informatie kijk HIER