Mijn nieuwe wereld

Trienke Dijkstra i.s.m. Oost-Nederlands Symfonieorkest o.l.v. Jeppe Moulijn
Ervaar Trienke Dijkstra’s liefde voor viool- en orkestmuziek
vr 30 jun 2023 20:00
vr 30 jun 2023
20:00
  • vr 30 jun 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Trienke Dijkstra: ‘Stap samen met mij in mijn nieuwe wereld!’

Trienke Dijkstra rondt op vrijdag 30 juni in het Muziekcentrum Enschede haar bachelor viool aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle af. Dat doet ze met een geweldig concert.

‘’Tijdens dit concert vier ik mijn liefde voor viool- en orkestmuziek en neem ik je mee in de wondere wereld van de Amerikaanse muziek van na 1930. Het is muziek uit de Nieuwe Wereld die míjn nieuwe wereld verrijkten’’, zo laat Trienke weten. ‘’Het wordt een concert dat zowel het eind als het begin van een tijdperk betekent. Ga je met me mee?’’

Trienke is een bevlogen violiste met een grote passie voor orkestspel. Trienke: ''Deel uitmaken van een groter geheel en samen de muziek die op papier staat tot leven brengen raakt mij elke keer weer. Het is net magie!’’

Op het programma in het Muziekcentrum Enschede staan het vioolconcert van Samuel Barber en Appalachian Spring (orkestsuite) van Aaron Copland.

Het concert van Trienke vindt plaats in samenwerking met het Oost-Nederlands Symfonieorkest onder leiding van Jeppe Moulijn.

‘Het wordt een concert dat zowel het eind als het begin van een tijdperk betekent’

Trienke Dijkstra

Wie is Trienke Dijkstra?
Op 8-jarige leeftijd begon Trienke Dijkstra (1992) met vioollessen bij Mia Beckers in Maastricht. Later vervolgde ze haar vioollessen bij Ineke Woudenberg in Den Haag en tijdens haar studie aan de opleiding docent muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede bij Skye Carman en Tina Nijman-Hirte.
Na haar afstuderen werkte Trienke drie jaar fulltime in het voortgezet onderwijs en dirigeerde ze verschillende koren. De viool bleef echter roepen en in september 2018 begon ze daarom met hoofdvaklessen viool bij Sylvia van der Grinten aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Sinds september 2019 studeert Trienke als voltijd student klassieke muziek aan het ArtEZ Conservatorium bij Maria-Paula Majoor.
Trienke zet haar muzikale en leiderschapskwaliteiten in als viooldocent, dirigent van het Benjamin Strijkorkest (voorbereidend orkest op het Britten Jeugd Strijkorkest) en concertmeester van zowel het Oost-Nederlands Symfonieorkest als het Nederlands Strijkersgilde. Hiernaast speelt ze in zeer uiteenlopende muzikale projecten mee. Zo remplaceerde ze bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en speelde ze mee tijdens de première van de Lukas Passie van Toon Hagen in 2022.

Programma

-Samuel Barber: Vioolconcert
-Aaron Copland: Appalachian Spring (orkestsuite)