Marco Borggreve

Serie | Beethovencyclus

Beethovencyclus met drie verschillende concerten in het Muziekcentrum Enschede

In het kader van de Beethovencyclus staan er drie verschillende concerten op het programma. Op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart is het in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede genieten voor liefhebbers van een van de grootste componisten ooit.

Speciale serieprijs
Bezoekers die voor alle drie concerten kaarten bestellen, kunnen gebruik maken van een serieprijs: Drie concerten voor €60. Of koop een los ticket voor €24,50.

Donderdag 7 maart: Animato Kwartet
Op donderdag 7 maart staat het Animato Kwartet op de planken. Met als titel Beethoven Cyclus opus 18-I staan de strijkkwartetten opus 18 nummers 1 in f, nr. 2 in G en nummer 3 in D op het programma.

Vrijdag 8 maart: Noé Inui en Vassilis Varvaresos
Op vrijdag 8 maart spelen violist Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos. Op het programma, getiteld Beethoven vioolsonates, staan de vioolsonates nummer 2 in A, nummer 8 in G en nummer 9 in A Kreutzer.

Zaterdag 9 maart: Animato Kwartet
Op zaterdag 9 maart speelt het Animato Kwartet het programma Beethoven Cyclus opus 18-II. Op het programma staan de strijkkwartetten opus 18 nummer 4 in C, nummer 5 in A en nummer 6 in Bes.

Wie is Ludwig van Beethoven?
Ludwig van Beethoven was een Duitse componist en pianist die leefde van 1770 tot 1827. Hij wordt beschouwd als een van de grootste componisten in de westerse muziekgeschiedenis. Beethoven componeerde symfonieën, pianoconcerten en kamermuziek en wordt vooral bewonderd om zijn meesterwerken, ondanks toenemende doofheid.

Events in dit thema